Over ons

De geschiedenis van Moffellakspuiterij P.C. Breedveld BV

Al meer dan 50 jaar ervaring

Voorjaar 1956 startte Cornelis Breedveld, de opa van de huidige eigenaren met een compagnon, een auto- en moffellak spuiterij annex huisschilder- en reclamebedrijf in de binnenstad van Gorinchem. September 1959 brandde dit pand geheel uit en kregen zij geen vergunning meer het bedrijf in de bebouwde kom van de gemeente te herbouwen.

Er werd dus noodgedwongen uitgeweken naar het industrieterrein aan de Schelluinsestraat. Toen de eerste paal geslagen was, deelde de compagnon mede dat hij een grote lening voor de nieuwbouw niet zag zitten en trok hij zich per direct terug. Het bedrijf werd onder de naam Breedveld Auto- en Moffellakspuiterij voortgezet. De compagnon heeft zich bij het huisschilder- en reclamebedrijf gehouden. In de jaren 60 zijn de beide zonen van de oprichter, Ad en Piet Breedveld, na het beëindigen van hun schoolopleidingen tot het bedrijf toegetreden.Na enige jaren hebben de heren Breedveld het bedrijf opgesplitst in autoplaatwerkerij/spuiterij, gedreven door de oudste zoon Ad en een industriespuiterij gevoerd door Piet, de tweede zoon van de oprichter. Na uiteraard diverse verbouwingen en aanpassingen van het oorspronkelijke pand uit 1959, is het huidige P.C. Breedveld lak- en poedercoating een gemoderniseerd coatingsbedrijf. Het bedrijf wordt sinds 1999 door Cor en Patrick, beide zonen van Piet Breedveld en kleinzonen van de oprichter van het bedrijf , gevoerd.

Contactformulier

    Ik geef toestemming aan P.C. Breedveld BV om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals staat omschreven in de privacyverklaring.

    Share This